Україна

Ляшко: всіх бажаючих будуть вакцинувати від коронавірусу безкоштовно

В Україні щеплення від COVID-19 за державні кошти отримають усі, хто цього побажає. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в неділю у Чернігові, передає 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Держава передбачила ту кількість коштів, яка необхідна для покриття всього населення України старше 18 років безкоштовною і добровільною вакцинацією. Всі, хто захоче вакцинуватися, – вакцинується”.

Водночас Ляшко зауважив, що через обмежений доступ до вакцин на ринку та, відповідно, неможливість щепити всіх одночасно уряд розробив “дорожню карту” з вакцинації, яка надає пріоритет групам ризику та працівникам “критичних для держави” структур. На Чернігівщині, зокрема, першими щепитимуть медичних працівників.

Дітям профілактику коронавірусу взагалі не робитимуть, оскільки жоден з імунобіологічних препаратів від COVID-19 не проходив клінічних випробувань на неповнолітніх.

Що стосується продажу вакцин від коронавірусу в Україні, то, за прогнозами Ляшка, це може бути не раніше ІІ півріччя 2021 року.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у неділю повідомив, що в Індії вже відвантажити 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca і ця партія препаратів вже в дорозі до України.

Back to top button