Україна

Ляшко стане «доторканим»: НАБУ готує подання до Верховної Ради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро готують подання про зняття недоторканності з лідера депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Про це повідомило джерело «Українських новин» в правоохоронних органах, пише 1News.

фото 1News

«Документи про зняття недоторканності готуються», – сказав співрозмовник.

За його словами, йдеться про притягнення Ляшка до кримінальної відповідальності за статтями 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації) і 368-2 (незаконне збагачення).

Інших подробиць він не повідомив.

САП і НАБУ поки що не коментують цієї інформації.

Між тим, сам Олег Ляшко фактично підтвердив, що йому відомо про таке подання. «Перед президентськими виборами влада використовує антикорупційні органи для дискредитації політичних опонентів. Замість того, щоб реально боротися з корупцією – Порошенко особисто дає вказівки фальсифікувати проти мене звинувачення», – написав Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Також він вислови думку, що ця справа надумана і не буде мати перспективи.

Нагадаємо, про порушення НАБУ справи проти Ляшка за статтею «незаконне збагачення» стало відомо в квітні минулого року. Згідно з його декларацією за 2015 рік, будучи депутатом Ради, він отримав у власність майно на суму, яка більш ніж у 500 разів перевищує розмір прожиткового мінімуму і значно перевищує офіційний дохід його сім’ї.

В травні НАБУ встановило фіктивність угоди з продажу машини Ляшко за 2,2 млн грн.

В січнч стало відомо, що лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко придбав будинок загальною площею 544 кв. м в Обухівському районі Київської області. До цього в деклараціях він вказував, що орендує його в однопартійця.

У жовтні минулого року Ляшко заявив про виграш у лотерею 571 тис. гривень.

Back to top button