Україна

Ляшко розповів, що робити вчителям, у яких є протипоказання до вакцинації

Довідку про медичні протипоказання до щеплення від Covid-19 учителям надаватиме сімейний лікар, розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Так, лікар буде робити запис в електронній системі, що дозволить його відстежувати і визначати, чому довідку видали тій чи іншій людині.

“Зараз ми все робимо для того, щоб запобігти відразу будь-яким підробкам. Це буде в електронній системі охорони здоров’я. І довідка так само видаватиметься, як і ковід-сертифікат”, – зазначив Ляшко.

Також Ляшко додав, що в цілому відсоток вчителів, які мають протипоказання, невеликий.

“Коли ми говоримо про вчителів, ми говоримо, що вони будуть або відсторонені від роботи, або вакцинуватися. У наказі йдеться про обов’язковість вакцинації, крім обґрунтованих медичних протипоказань, коли не можна за станом здоров’я. Але повірте, це невеликий відсоток людей – це 3-4% усього”, – сказав міністр.

Як повідомлялося, раніше Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою, серед них є і вчителі. Також у Міністерстві охорони здоров’я планують відсторонити від роботи і позбавити зарплати невакцинованих від коронавірусу вчителів, якщо ті до листопада не матимуть щеплення від Covid-19.

Back to top button