Україна

Ляшко розповів, коли “Феофанія” почне приймати всіх українців

Лікарня “Феофанія”, яка раніше була доступна тільки для державних службовців України, з 1 січня почне приймати всіх українців. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в коментарі журналістам, передає 1news, посилаючись на 112ua.

За словами міністра, вже з січня наступного року, в “Феофанію” будуть госпіталізувати “простих людей”.

“Лікарня “Феофанія” з 1 січня відкриє свої двері для всіх громадян. Ми пропрацювали все, щоб ця лікарня зайшла до ПМГ і законтрактувалася за пріоритетними пакетами”, – сказав він.

Також Ляшко повідомив, що з 2022 року програма медичних гарантій почне працювати з 1 січня, а не з 1 квітня, як це було в попередні роки.

“Раніше ПМГ починала працювати з 1 квітня, тому складно було сконектити державний бюджет з місцевим бюджетом”, – сказав він.Нагадаємо, у 2020 році президент України Володимир Зеленський підписав указ указ №10/2020. Згідно з ним, всі громадяни України зможуть лікуватися в державній лікарні “Феофанія”, яка раніше була доступна тільки для державних службовців України, депутатів або працівників дипломатичного корпусу іноземних держав.

Back to top button