Україна

Ляшко розповів, кого будуть щеплювати вакциною Pfizer

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що перші 117 тис. доз вакцини Pfizer, які Україна отримає в рамках механізму Covax наступного тижня, будуть розподілені між будинками престарілих і співробітниками ДержНСПро це пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Зараз Pfizer переглянув (рекомендації щодо зберігання – ред.): вакцина виїжджає в транспортному контейнері із сухим льодом і в ньому вона при температурі +2-8 може лежати місяць. Головне – міняти сухий лід. Стандарт цієї процедури прописаний, відпрацьовано це з UNICEF, Pfizer та логістом. По прильоті вакцини Pfizer ми відпрацюємо саме цей механізм”, – поінформував Ляшко.

За його словами, наразі Україна володіє потужностями для одномоментного зберігання до 600 тис. доз вакцини Pfizer, яке потребує температури, нижчої за -70° С.

Разом з тим, компанії, задіяні в логістиці, підтвердили готовність збільшити складські потужності у разі потреби.

Ляшко також додав, що МОЗ очікує від британського закупівельного агентства Crown Agents інформації про графік поставок 10 млн доз законтрактованої вакцини Pfizer.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що перша поставка вакцини від Covid-19 компанії Pfizer в рамках міжнародної ініціативи з розподілу вакцин Covax очікується 14 квітня.

Крім того, Ляшко запевнив, що перші щеплення китайською вакциною проти коронавірусу CoronaVac українці зможуть отримати вже у вівторок, 13 квітня.

Back to top button