Україна

Львівські поліцейські викрили продаж авто, призначених для ЗСУ


Львівські поліцейські викрили продаж авто, призначених для ЗСУ

Правоохоронці встановили, що мешканець Львівщини організував продаж автомобілів, які завозилися до країни як гуманітарна допомога українським військовим.

 
Львівські правоохоронці викрили протизаконну схему завезення автомобілів під виглядом гуманітарної допомоги для Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомляє МВС України у четвер, 4 серпня.
 
Організатором афери виявився місцевий мешканець. У ній брав участь також рецидивіст, якого раніше судили за шахрайство. Шахраї через благодійні організації завозили транспортні засоби з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ. Вони встигли перевезти 20 пікапів із нульовим розмитненням. Машини замість відправлення на фронт продавали за готівку.
 
Спроба ввезення з ЄС чергових двох авто через пункт пропуску на Львівщині закінчилася затриманням помічника організатора злочинної схеми. Поліція вилучила у затриманого 17 400 доларів США та пікапи.
 
Організатору афери повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 ККУ. Тепер йому загрожує від п’яти до семи років ув’язнення.
 

 
 
Нагадаємо, у Закарпатській області правоохоронці викрили колаборанта, який видавав себе за волонтера.
 
Раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині волонтер торгував гуманітаркою.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button