Україна

Лукашенко назвав Крим “російським” і пообіцяв відвідати анексований півострів

В МЗС України заявили: якщо Білорусь дійсно визнає незаконну окупацію Криму Росією, це завдасть непоправного удару по українсько-білоруським відносинам

Правитель Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв’ю гендиректору інформагенції “Росія сьогодні” Дмитру Кисельову заявив, що анексований РФ Крим став “російською територією” після проведення на півострові так званого “референдуму”.

Про це інформує 1News.

Лукашенко також повідомив, що має намір відвідати Крим і щодо цього вже є домовленість з президентом РФ Володимиром Путіним, хоча точні терміни, коли могла б відбутися така поїздка, поки не визначені.

За словами білоруського правителя, його приїзд до Криму “означатиме визнання півострова частиною Росії”.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про “де-юре і де-факто російський” Крим.

“Я думаю, що немає сенсу оцінювати кожен прояв потоку свідомості, який регулярно здійснює на різних медійних платформах Олександр Лукашенко. Ми будемо оцінювати його дії. Якщо Білорусь дійсно визнає незаконну окупацію Криму Росією, це завдасть непоправного удару по українсько-білоруським відносинам. Ми діятимемо по повній програмі. Крим це не те питання, де ми дозволяємо собі стриманість”, – зазначив Кулеба.

Джерело: Німецька хвиля/Укрінформ

Back to top button