Україна

Лубінець розповів про нове ймовірне звірство щодо українського полоненого


Лубінець розповів про нове ймовірне звірство щодо українського полоненого

Омбудсмен терміново звернувся до МКЧХ та ООН, щоб вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони країни-терориста.

У мережі з’явилося фото, ймовірно, із тілом українського полоненого, якому росіяни відрізали голову та кінцівки. Про це повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець.

“Це не просто порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, це поведінка нелюдів! Зазначу, що відповідно до норм міжнародно гуманітарного права, жодного військовополоненого не можна піддавати фізичному каліченню, насиллю чи вбивству”, – йдеться в повідомленні.

Зважаючи на жахливі кадри, Лубінець терміново звернувся до МКЧХ та ООН, щоб вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони країни-терориста, а також до українських правоохоронних органів, щоб вони перевірили особу вбитого полоненого і факт цього злочину.

“Нагадаю, що військовополонені перебувають у руках ворожої держави, і саме вона відповідає за поводження з ними! Тобто відповідальність за вбивство та каліцтво лежить не тільки на російських солдатах, але на самій РФ!” – додав омбудсмен.

Лубінець окремо зазначив, що війна, яка триває зараз в Україні, – гібридна.

“Розповсюджуючи схожі фото та відео соціальними мережами й вчиняючи такі дії, Росія хоче залякати українців: як цивільних, так і військових. Мовляв, дивіться, на що ми здатні. Але пр спогляданні таких кадрів зрозуміло одне: таке забути й пробачити неможливо! За злочини має бути покарання!” – підкреслив омбудсмен.

Нещодавно повідомлялося, що російські воєнні злочинці розстріляли групу українських військовополонених на Запорізькому напрямку.

Родичі полонених заявили, що РФ під час обмінів повертає тіла без органів

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button