Україна

Льотчик розкрив таємницю підрозділу “привидів Києва” – ЗМІ


Льотчик розкрив таємницю підрозділу привидів Києва - ЗМІ

Емблему для українських льотчиків, які майстерно збивали російські літаки, із зазначеного підрозділу вигадали американці.

“Привид Києва” – це не один льотчик, а цілий підрозділ, який з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну виконує бойові завдання та знищує повітряні цілі ворога. Про це розповів Військовий пілот винищувача МіГ-29 із позивним Джус в інтерв’ю ТСН.

“Привид Києва” – це ми, це наш підрозділ, наша бригада, яка з першої години війни обороняла Київ, Київську область, північ і центр України і продовжуємо це робити. Наша бригада збивала і літаки, і гелікоптери, і крилаті ракети”, – наголосив боєць.

За його словами, коли американці вперше почули про легенду “привиду Києва”, їх це настільки зачепило, що вони вигадали емблему привидів, і цей шеврон почали продавати в США, збираючи кошти для ЗСУ.

“Це було грандіозною моральною підтримкою, і наші льотчики перейнялися, і ця емблема стала практично офіційною. Для нашого підрозділу та на наших літаках цю емблему нанесено”, – зазначив боєць.

Крім того, воїн поділився як особисто він змінився після 24 лютого.

“Не сказав би, що зовсім інший, але певні психологічні блоки знімаються. Виконуючи навчальні польоти, у тебе купа обмежень – документальних, навчальних, причин усіляких. Тут же в тебе немає обмежень, тому що за такої війни ти просто можеш не добігти до свого літака”, – поділився пілот.

“Привид Києва” – це міська легенда про українського військового льотчика-аса, який на МіГ-29 Повітряних сил України майстерно збивав російські літаки.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що “супергерой” – збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, а Степан Тарабалка, якого в Україні багато хто вважав “Привидом Києва”, насправді не збивав 40 літаків і загинув 13 березня.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button