Україна

Лісовий за те, щоб діти в школах писали назву Росії з маленької літери


Лісовий за те, щоб діти в школах писали назву Росії з маленької літери

Міністра запитали, чи можна, щоб діти писали назву країни-терориста з малої букви. Глава МОН відповів, що “тільки за”.


Міністр освіти і науки Оксен Лісовий виступає за те, щоб діти в школах писали з маленької літери назву країни-агресора. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook в п’ятницю, 8 вересня.

При цьому міністр пояснив, чому Міністерство освіти і науки випустило наказ про написання назви Росії з великої літери у документі, який стосується освіти українських дітей за кордоном. 

 
“Що таке росія і хто такі росіяни мені добре відомо з досвіду моєї сімʼї, власного досвіду та досвіду моїх побратимів. Буквально з нуля. Правопис “рф” з великої літери – помилка, але вимога нормопроєктування. Без такого виправлення Мінʼюст не зареєстрував би наш наказ, що визначає особливості навчання українських школярів, які нині перебувають за кордоном”, – написав Лісовий.
 
У коментарях до публікації главі МОН поставили запитання, чи не проти він, щоб діти в українських школах писали назву країни-агресора з маленької літери, на що Лісовий відповів, що він “тільки за”.

 
Скриншот

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні в різних форматах розпочали роботу 12 975 шкіл. Міністр освіти і науки заявив, що пріоритетом на цей навчальний рік є фізична й ментальна безпека.

У Харкові показали шкільні класи в метрополітені 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button