Світ

Конгрес США розгляне документ про перемогу України

Конгрес США розгляне документ про перемогу України

Фото: voanews.com

Представлення проекту резолюції

У проєкті резолюції мова йде про повне відновлення кордонів України, її інтеграцію до НАТО, виплату Росією репарацій, покарання керівництва РФ та відбудову України.

Члени Конгресу США у вівторок 25 квітня, представили проєкт резолюції Перемога України. У документі йдеться, що перемогою України має вважатись повне повернення під контроль Києва території України в міжнародно визнаних кордонах 1991 року, повідомляє Голос Америки.

Зазначається, що співавторами документа виступили законодавці Палати Представників Конгресу США голова Гельсінської комісії республіканець Джо Вілсон та демократ Стів Коен. Під час презентації також були присутні конгресвумен-демократка Марсі Каптур, 3-й президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною, а також учасники Українського саміту дій.

“Палата представників підтверджує, що політика Сполучених Штатів полягає в тому, щоб Україна перемогла над вторгненням і відновила міжнародно визнані кордони від 1991 року; Також (Палата представників – ред.) вважає, що мир принесений українською перемогою, має забезпечити інтеграція України до НАТО та інших євроатлантичних інституцій, що відповідає незмінній політиці Сполучених Штатів; і заявляє, що Сполучені Штати повинні працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити, що Російська Федерація виплатить Україні репарації; а світова спільнота допомагатиме відбудувати Україну; тим часом керівники РФ будуть притягнуті до відповідальності за цю загарбницьку війну; а також буде встановлена справедливість для жертв злочинів, скоєних Російською Федерацією під час її вторгнення”, – йдеться у тексті резолюції про Перемогу України.

За словами співавтора документа конгресмена Джо Вілсона проект вперше чітко вказує, що саме має вважатись завершенням війни та перемогою України.

Вілсон переконаний, що проєкт отримає підтримку більшості в Комітеті із закордонних справ Палати представників, що дозволить винести її на голосування у Конгресі.

Після презентації резолюції її мають погодити у відповідних комітетах, а потім винести на голосування у Конгресі, де за неї мають проголосувати, як на рівні Палати Представників так і на рівні Сенату.

Раніше у Білому домі заявили, що Україна має підтримку двох палат Конгресу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button