Україна

Лінію швидкісного трамвая продовжать до центру Києва

Світовий банк надасть 39 млн дол. на продовження лінії швидкісного трамвая до станції метро «Палац спорту» у Києві. Про це 1News повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

В повідомленні зазначається, що Уряд схвалив залучення позики від Світового банку у розмірі 39 млн дол. США на будівництво нової трамвайної лінії від вул. Старовокзальної до станції метро «Палац спорту» із заїздом на Вокзальну площу у Києві.

«Нарешті розморожено один із ключових проектів розвитку пасажирського електротранспорту у столиці. Він дозволить продовжити лінію швидкісного трамвая до центру міста та розвантажити червону гілку метро, зокрема і станцію метро «Вокзальна», яка наразі виконує функцію великого транзитного вузла», – розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Міністр додав, що запускав ей проект на рівні КМДА ще у 2015 році. «Однак реальний результат ми отримали лише зараз. За умови ефективної та системної роботи місцевої влади, роботи з будівництва нової лінії можуть розпочатися вже наступного року», — зазначив Кубраков.

Серед головних переваг реалізації проекту:

◾ поява альтернативного маршруту, який покращить сполучення між мікрорайонами Правого берега Києва, Центральним залізничним вокзалом та центром столиці;

◾ зменшення навантаження на Святошинсько-Броварську гілку метрополітену;

◾ зменшення кількості приватного транспорту в центральних районах міста і, як наслідок, зниження рівня заторів;

◾ проведення реконструкції вулиць, якими пролягатиме новий трамвайний маршрут;

◾ поява нового екологічного транспорту знизить рівень забруднення повітря у центрі Києва.

Позика буде надана в рамках Угоди між Україною та Світовим банком щодо розвитку міського громадського транспорту. Наразі Київська міська державна адміністрація завершує підготовку техніко-економічного обґрунтування проекту.

Back to top button