Україна

Ліквідовано мережу обмінників, які дозволяли обіг грошей між РФ та Україною


Ліквідовано мережу обмінників, які дозволяли обіг грошей між РФ та Україною

Основними клієнтами зловмисників були хакери та представники комерційних структур, які працювали з компаніями РФ.


Кіберфахівці Служби безпеки спільно з БЕБ заблокували масштабний канал обігу коштів між РФ та Україною, який функціонував з допомогою криптовалютних технологій і заборонених російських платіжних систем. Про це 31 липня повідомила пресслужба СБУ.
 
У чотирьох регіонах припинено діяльність мережі підпільних конвертаційних центрів, через кожен з яких щомісяця “проходило” понад один мільйон доларів.
 
Ділки користувалися підсанкційними російськими системами переказів Юmoney, Webmoney та криптовалютою. Вони надавали послуги виводу з території РФ російського рубля через його конвертування в криптовалюту та обготівковування в гривню.
 
Основними клієнтами зловмисників були хакери та представники комерційних структур, які проводили тіньові товарообмінні та фінансові операції з країною-агресором.
 
Обготівковування криптовалюти здійснювали у підпільних конвертцентрах, які діяли як пункти обміну валют у Києві, Харкові, Рівному та Сумах.
 
Під час обшуків за адресами проживання і роботи фігурантів виявлено майже 60 млн у гривневому еквіваленті, а також обладнання, яке ділки використовували у незаконній діяльності.
 
Наразі одному з учасників оборудки повідомлено про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення до відповідальності інших учасників незаконної діяльності.

Нагадаємо, раніше кіберполіція викрила жителя Одещини, який проводив безготівковий обмін гривень на рублі.

На Львівщині ліквідували конвертцентр з обігом ₴600 млн

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button