Україна

Ліквідовано канал фінансування агентури РФ – СБУ

Ліквідовано канал фінансування агентури РФ - СБУ

Фото: СБУ

Вилучено 13 млн у гривневому еквіваленті

Зловмисники налагодили механізм переправлення грошей із РФ на територію України через підсанкційні платіжні системи, кажуть у СБУ.

СБУ заявляє про ліквідацію каналу фінансування російської агентури в Україні.

За даними служби, під час спецоперації в Київській області було нейтралізовано організоване злочинне угруповання, яке діяло на користь спецслужб агресора. Зловмисники налагодили механізм переправлення грошей із РФ на територію України через підсанкційні платіжні системи.

“За оперативними даними, схему використала ворожа агентура, отримуючи кошти від своїх російських кураторів на провадження підривної діяльності проти України”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в учасників угруповання виявлено понад 13 млн гривень у гривневому еквіваленті, комп’ютерну техніку та чорнову документацію з доказами протиправної діяльності.

До складу ОЗУ входило троє мешканців Київщини. Вони створили мережу анонімних інтернет-платформ, через які брали “замовлення” на купівлю, продаж або обмін електронних грошей із заборонених систем Росії. Ці незаконні операції проводилися у пункті обміну валют.

Організатору схеми повідомлено про підозру. Досудове розслідування продовжується.

 

Раніше в СБУ заявили про ліквідацію міжнародного злочинного угруповання, яке займалося наркобізнесом і збирало розвіддані для Росії.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button