Україна

Ліквідовано чотири нові схеми ухилення від мобілізації


Ліквідовано чотири нові схеми ухилення від мобілізації

Серед фігурантів – лікар, адвокат, дві цивільні особи, проректор інституту й посадовець квартирно-експлуатаційного відділу. Ціни на послуги коливалися від 400 до 6000 доларів.

Поліція знешкодила чотири корупційні схеми ухилення від військової служби – у Києві і трьох областях України. Про це повідомила пресслужба Нацполіції України.

Повідомляється, що серед фігурантів – лікар, адвокат, дві цивільні особи, проректор інституту й посадовець квартирно-експлуатаційного відділу. Ціни на послуги коливалися від 400 до 6000 доларів.

У Києві правоохоронці затримали проректора вищого навчального закладу, який отримав від студента магістратури 1200 доларів за безперешкодне й успішне складання ним сесії, щоб того не відрахували з вишу.

На Черкащині викрито адвоката і ще одного місцевого жителя, які за 5500-6000 доларів обіцяли громадянину роздобути документи про непридатність до військової служби. Питання мали вирішити завдяки корупційним звʼязкам у військово-лікарських комісіях Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Фігурантів затримали, коли їм передавали за послуги 5500 доларів і 10 000 грн.

На Житомирщині поліція затримала лікаря – члена лікарсько-консультативної комісії, який отримав 13 000 грн за встановлення фіктивного діагнозу для отримання “хворим” групи інвалідності терміном на два роки.

На Чернігівщині викрито одного з керівників квартирно-експлуатаційного відділу: чиновник отримав 600 доларів від чоловіка за призначення його знайомого на посаду водія у військовій частині, що дозволило б не потрапити на фронт.

Нагадаємо, на Львівщині ухилянт намагався втекти у “весільну подорож”. Раніше повідомлялося, що прикордонники Чопського загону затримали вісьмох чоловіків призовного віку, які планували незаконно перетнути українсько-словацький кордон.

“Бабуся” на лижах: у Львові спіймали ухилянта

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button