Україна

Лікування коронавірусу – Радуцький анонсував початок використання препарату – новини


Фото з відкритих джерел

Зазначені ліки отримали державну реєстрацію у системі екстреного використання

Україна сьогодні, 1 лютого, починає використання COVID-препаратів прямої дії. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі телеканалу “Дом”.

“Ми минулого року законтрактували (постачання ліків проти коронавірусу, – ред.), і вже 1 лютого країна почне використовувати найсучасніші ліки прямої дії від COVID-19, які лише сьогодні з’явилися у всьому світі. І Україна не чекає, і вже 1 лютого ми отримуємо ці ліки”, – зазначив він.

До слова, зазначені ліки отримали державну реєстрацію у системі екстреного використання.

“Вони отримали державну реєстрацію в системі екстреного використання, як і Сполучені Штати, як країни Європейського Союзу”, – резюмував Радуцький.

Новини за темою: Україна зареєструвала таблетки від коронавірусу: Як діють ліки проти COVID-19 і яка у них ефективність

Раніше повідомлялося, що дослідники з Університету Тампере виявили серед існуючих на ринку ліків препарати, що блокують коронавірусну інфекцію. Комбінація двох препаратів, бафетинібу і похідного стауроспорину (UCN-01), запобігає запаленню клітин та посилює дію один одного. Ця комбінація також запобігає зараженню “Дельта”-варіантом коронавірусу.


[ad_2]
Source link

Back to top button