Україна

Лікарі розповіли, про які проблеми зі здоров’ям може розповісти обличчя людини

Лікарі розповіли про хвороби, які можна “прочитати” на обличчі. Медики вважають, що зовнішній вигляд людини може красномовно відображати стан здоров’я і попереджати про можливі ускладнення. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Виражений синій кінчик носа або носогубного трикутника

Якщо кінчик носа і носогубний трикутник мають виражений синій відтінок, це може свідчити про проблеми з серцем. Лікарі радять звернути увагу на такі зміни, які можуть свідчити про розвиток серцевої недостатності.

Жовта шкіра

Якщо шкіра на обличчі має виразний жовтуватий відтінок, це може свідчити про серйозні проблеми з печінкою або жовчним міхуром. Також жовтизна говорить про падіння рівня гемоглобіну.

Очі витрішкуваті, часто спітнілий лоб

Такі зміни в очах можуть розповісти про захворювання щитовидної залози. Про це ж свідчить піт, який виступає на лобі через підвищену тривожність.

Великі вуха або щелепа

Такі зміни пропорцій можуть говорити про акромегалію або гігантизм. Акромегалія виникає зазвичай після завершення росту організму, розвивається поступово, триває багато років.

Лікарі додали, що по очах може бути видно, чи є відкладення заліза, холестеринові бляшки. А на язику відображаються проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

“Тихі” серцеві напади можуть маскуватися під грип або нетравлення шлунка.

На Міжнародній конференції з інсульту Американської асоціації інсультів у квітні представили дослідження. Воно показало, що безсимптомні серцеві напади збільшують ризик інсульту у людини, але не в такій мірі, як симптоматичні серцеві напади.

Дослідники проаналізували дані 4200 учасників дослідження здоров’я серцево-судинної системи, які були старше 65 років. Їх перевіряли на ризик інсульту протягом 10 років. Дослідники змогли порівняти людей, у яких не було доказів тихого серцевого нападу або класичного серцевого нападу, з тими, у кого був один з них.

Наявність тихого серцевого нападу незалежно один від одного збільшує ризик ішемічного інсульту на 45% в довгостроковій перспективі, тоді як наявність відкритого серцевого нападу збільшує довгостроковий ризик людини на 60%.

Back to top button