Україна

Лікарі пояснили – чому деякі люди відчувають постійний голод

Британським медикам вдалося визначити, що саме є причиною постійного голоду у деяких людей, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Причина виявилася не у відсутності сили волі у деяких людей, а в стрибках цукру в крові. На думку експертів, саме вони провокують виникнення у людини всепоглинаючого відчуття голоду.

З’ясувалося, що у людей, які страждають від постійних стрибків цукру, перерви між їжею трапляються набагато рідше, ніж у всіх інших. Вони, в середньому, споживають на 312 кілокалорій більше, ніж люди, які взагалі не відчувають проблем з рівнем цукру в крові, повідомили вчені. При безпосередній загрозі стрімкого падіння цукру, людина починає відчувати голод без природних причин. Вони додали, що лише за рік така людина може набрати 9 кілограмів.

Від подібного стану частіше страждали чоловіки, ніж жінки. Експерти провели один з наймасовіших експериментів. У ньому брали участь майже 1070 осіб. Забір аналізів робився після сніданку, а також одного з наступних прийомів їжі протягом дня. Всього фахівці проаналізували 8 000 сніданків і 70 000 інших прийомів їжі. Традиційний сніданок включав кекси – в них була однакова кількість кілокалорій, але була істотна різниця за загальною кількістю білків, вуглеводів, жирів і клітковини. Учасники постійно проходили тест на цукор в крові, який був зроблений натще – це було потрібно для того, щоб виміряти, як саме організм переробляє його.

 

 

 

 

Back to top button