Україна

Лікарі повідомили про важкий стан Фаріон


Лікарі повідомили про важкий стан Фаріон

У Львові на вулиці Масарика невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон.

Ірину Фаріон прооперували та перевели до реанімації, вона у критичному стані. Про це у п’ятницю, 19 липня, повідомила керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець.
 
За її словами, колишня народна депутатка поступила до медзакладу у глибокій мозковій комі і нині перебуває на апараті ШВЛ.
 
“Станом на зараз проведена операція первинної хірургічної обробки рани голови і пацієнтка перебуває на лікуванні. Ми продовжуємо боротись за її життя”, – сказала вона. 
 
 
Нагадаємо, у Львові, 19 липня, близько 19.30 невідомий здійснив постріл у бік громадської діячки і мовознавиці неподалік її дому, після чого втік. 

Триває спеціальна поліцейська операція для затримання стрільця. У Львові оголосили план “Перехоплення”.

Близько 22.00 низка Telegram-каналів повідомила про стрілянину та затримання нападника на Ірину Фаріон. Цю інформацію спростували правоохоронці.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України).

Ми повідомляли, що Львівський апеляційний суд 29 травняпостановив поновити Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету Львівська політехніка.

Як відомо, раніше в ефірі програми Рандеву з Яніною Соколовою Фаріон розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з Третьої штурмової бригади (створена на базі добровольчого формування Азов). 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × five =

Back to top button