Україна

Лікар закликала не концентруватися на відсотку ефективності вакцин від COVID-19

Головний інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська заявила, що не варто концентруватися на відсотку ефективності вакцин від COVID-19, оскільки є багато невідомого в питаннях імунітету після вакцинації від коронавірусу. Про це вона сказала в ефірі одного з телеканалів, передає 1NEWS, посилаючись на УНН.

Цитата:

“Що стосується ефективності. Ви знаєте, взагалі з імунітетом, який формується проти цього захворювання, ще дуже багато білих плям. Що значить 90% ефективності? Це означає, що людина провакцинована і у неї певний титр антитіл є. А тепер, на сьогоднішній день, ще невідомо чи повністю захищають ці антитіла проти, наприклад, інфікування іншим штамом вірусу. Дуже велика підозра, що ні. Який титр антитіл є захисним? Скільки часу триває імунітет після вакцинації? Тому я б не концентрувалася саме на ось цих відсотках, тому що реально які вакцини який дають відсоток ефективності буде відомо після оцих всіх кампаній”, – сказала Ольга Голубовська.

Що було раніше

У ЗМІ поширилася інформація про те, що вакцина компанії Sinovac не має високої ефективність, однак є надійною. Нагадаємо, що головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко повідомляв, що якщо китайська вакцина компанії Sinovac Biotech на поставку якої Україна уклала контракт, не пройде фінальну стадію клінічних випробувань, сплачені кошти Україні повернуть в повному обсязі.

Back to top button