Україна

Лікар: українців до смерті заліковують антибіотиками

В Україні багатьох пацієнтів з коронавірусом залікували антибіотиками. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

“Тому у вас в лікарні надходить така величезна кількість залікованих людей. У вас велика частина сімейних лікарів не дотримується медичного протоколу лікування коронавірусу, який МОЗ опублікував в грудні, з запізненням в сім місяців: не давати антибіотики без лабораторно підтвердженої бактеріальної інфекції. Все одно, першу фразу яку ви почуєте, коли телефонуєте сімейному лікарю: антибіотик, а то і два, а то і три”, – сказав лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

Він пояснив, що застосування антибіотиків без підняття лейкоцитозу підвищує смертність і тяжкість захворювання під час коронавірусу, а також в майбутньому пацієнт отримає величезну кількість антибіотико-резистентних бактерій.

“Ізраїль діє за світовими протоколами. Вже з літа 2020 року скасували багато видів лікування, які не є ефективними, і погіршують стан хворого. Це, наприклад, давати антибіотики без підняття лейкоцитів, які є маркерами бактеріального запалення. Давати незрозумілі, незміцнені ліки, і таким чином ставити досліди над людьми… у нас за це лікарі сіли б у в’язницю”, – сказав лікар.

За останню добу в Україні виявили 19 676 нових хворих на коронавірус. З них дітей – 751, медпрацівників – 552. Загалом коронавірус підхопили 1 823 674 українці. Такі дані станом на ранок 9 квітня повідомляє МОЗ.

Back to top button