Україна

Лікар розповів, як розпізнати коронавірус у дитини

Симптоми коронавірусу у дітей можуть значно відрізняться від звичайного перебігу захворювання у дорослого. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

За словами лікаря-педіатра і кандидата медичних наук Антона Асонова, Covid-19 для дітей небезпечний як і інші інфекційні захворювання.

«Зазвичай діти переносять захворювання легко, часто безсимптомно. Причому чим молодша дитина, тим легше протікає хвороба. Симптоми, якщо вони є, нагадують легку застуду: трохи болить горло, виникає нежить. Вкрай рідко можливі дихальна недостатність або розвиток ускладнення. Одне з найважчих – синдром мультизапалення, що вражає різні органи і системи організму», – повідомив педіатр.

Для того, щоб не пропустити небезпечний момент, лікарі рекомендують звертати увагу на найменші зміни в стані здоров’я дитини.

Симптоми коронавірусу у дітей:

  • підвищення температури тіла
  • сухий кашель
  • нежить.

Важко хворіють діти з хронічною патологією: цукровим діабетом, захворюваннями серцево-судинної системи або імунної системи, іншими хворобами.

Як кажуть лікарі, найбільш вразливими для Covid-19 серед неповнолітніх є діти шести-семи років.

Як повідомлялося раніше, втрата нюху стала яскравим симптомом коронавірусу. На перший погляд це виглядає дрібницею, особливо якщо порівняти з високою температурою, сильним кашлем чи вбивчою слабкістю, які може спричинити Covid-19. Утім, це зовсім не так.

Між іншим, ВООЗ назвала «дуже тяжкою» ситуацію з подоланням Covid-19 у Європі.

Back to top button