Україна

Лідери фракцій «Європейська солідарність» на «Голос» мають найвищі показники роботи у Верховній Раді, – експерти

Комітет виборців склав рейтинг роботи лідерів фракцій Верховної Ради. За даними КВУ окремі керівники фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямками. Про це 1News повідомила прес-служба Комітету.

Так, чотири лідери фракцій мають вкрай низькі показники участі в голосуваннях Верховної Ради. Зокрема, Давид Арахамія («Слуга Народу») та Юлія Тимошенко (ВО «Батьківщина») пропустили половину голосувань Ради в 2021 році. За період лютого-липня Д. Арахамія та Ю. Тимошенко взяли участь лише в 45% голосувань.

Ще нижчі результати в співголів фракції «Опозиційна платформа За життя»: Юрій Бойко за півроку взяв участь лише в 3% голосувань, Вадим Рабінович – в 0,4%.

Також окремі голови фракцій фактично ігнорують засідання парламентських комітетів. Вадим Рабінович взяв участь лише в 28% засіданнях Комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. Юрій Бойко був присутній на 42% засідань цього ж комітету. Юлія Тимошенко була зареєстрована на 63% Комітету з питань соціальної політики.

Вадим Рабінович був офіційно зареєстрований лише на 20% пленарних засіданнях Верховної Ради, Юлія Тимошенко – 53%. Давид Арахамія, Юрій Бойко та Вадим Рабінович значно рідше за інших виступають у Верховній Раді. Так, за півроку голова «Слуги Народу» виступив лише 17 разів, співголови ОПЗЖ – 6 та 5 разів відповідно.

Сукупно найвищі результати роботи демонструють лідери фракцій «Європейська солідарність» та «Голос». Ірина Геращенко взяла участь в 80% голосувань ВР, відвідала 95% пленарних засідань, 94% засідань комітету, 65 разів виступала у парламенті, зареєструвала 39 проектів законів (1 було прийнято).

Артур Герасимов взяв участь у 84% голосувань, відвідав 96% пленарних засідань та 100% засідань комітету.

Ярослав Железняк був присутній на 100% засідань комітету та 98% пленарних засіданнях, взяв участь в 74% голосувань, 37 разів виступав під час пленарних засідань.

Часові рамки дослідження: лютий-липень 2021 року.

Back to top button