Україна

РФ перегруповує війська біля Херсона – Генштаб


РФ перегруповує війська біля Херсона - Генштаб

Окупанти перегруповуються на Херсонщині та обороняються на двох напрямках, зазначив Генеральний штаб ЗСУ.

 

Росія за 31 грудня втратила 760 людей убитими. Окупанти перегруповують війська на Херсонському напрямку. Вони обороняються – на Новопавлівському та Запорізькому, а також продовжують спроби наступальних дій на Бахмутському, при цьому на Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямах вони намагаються покращити тактичне становище. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за неділю, 1 січня.
 
Протягом доби противник завдав 35 авіаційних ударів, зокрема застосував БПЛА – всі вони були збиті підрозділами Сил оборони України.
 
Російські окупанти також здійснили 16 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема й по дитячій лікарні міста Херсон.
 
Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки
 
Ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.
 
Сіверський та Слобожанський напрямки
 
Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Бучки та Ясна Поляна Чернігівської області; Нововасилівка, Вінторівка, Чернацьке, Уланове, Студенок, Ходине, Іскрисківщина, Краснопілля й Угроїди на Сумщині та Мороховець, Зелене, Стариця, Огурцеве, Мала Вовча, Мілове, Вовчанськ, Дворічна, Московка та Кам’янка Харківської області.
 
Куп’янський напрямок
 
Росіяни обстріляли райони населених пунктів Масютівка, Орлянське, Кислівка, Котлярівка та Крохмальне на Харківщині та Ольшани та Стельмахівка Луганської області.
 
Лиманський напрямок
 
Під вогневе ураження потрапили Площанка, Невське, Ямполівка, Торське та Діброва Луганської області.
 
Бахмутський напрямок
 
Окупанти обстріляли райони понад 15 населених пунктів. серед них – Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Іванівське, Клищіївка, Курдюмівка, Дружба, Майорськ та Озерянівка Донецької області.
 
Авдіївський напрямок
 
Противник обстріляв Водяне, Авдіївку, Красногорівку, Мар’їнку та Новомихайлівку на Донеччині.
 
Новопавлівський напрямок
 
Противник завдав вогневої дії по Временці, Великій Новосілці, Пречистівці, Вугледару та Микільському Донецької області.
 
Запорізький напрямок
 
Ворожий вогонь фіксувався біля понад 15 населених пунктів. Серед них – Времівка, Зелене Поле та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Полтавка, Дорожнянка, Залізничне, Чарівне та Новоданилівка у Запоріжжі та Новосілка Херсонської області.
 
Херсонський напрямок
 
Росіяни завдали удару по цивільній інфраструктурі населених пунктів Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Республіканець, Берислав, Львівське, Іванівка, Інгулець, Інженерне, Антонівка та Херсон.
 
Успіхи ЗСУ
 
Українська авіація завдала 13 ударів по районах загарбників.
 
Українські підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два райони зосередження живої сили та військової техніки супротивника.
 
Як ми вже повідомляли раніше, з початку російської війни в Україні втрати особового складу окупаційних військ армії країни-агресора становили 106 720 осіб.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button