Україна

Лещенко про концерт дружини у Москві: вона захищала ЛГБТ-спільноту від режиму Путіна

Колишній народний депутат, а нині член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко заявив, що його дружина Анастасія Топольська (відома діджейка Dj Nastia) їздила на концерт до Москви, аби «підтримати ЛГБТ-спільноту, яка потерпає від режиму Путіна». Про це він розповів в ефірі «4 каналу».

DJ Nastia

«Я свою дружину підтримую, я захищатиму її від будь-яких нападок і я не дозволю її ім’я паплюжити. Навпаки, за ті заходи, які вона робить для популяризації України в світі, за те, що вона бренд України підносить і вона є визнаним в світі виконавцем в стилі електронної музики….. І вона не змінила громадянство в будь-який спосіб, хоча було безліч можливостей це зробити. Вона заслуговує на найширшу підтримку з боку українців», – зазначив Лещенко.

Він додав, що стосується конкретно заходів, які відбувалися в Росії (концерт у Москві – ред. 1News), то насправді вона була в країні, яка утискає цю культуру і представників цієї культури (мається на увазі ЛГБТ-культура – ред.)…. Тому що той захід, який відбувався, він проходив із залученням в тому числі ЛГБТ-спільноти, меншості, яка потерпає від Путіна (Президент РФ Володимир Путін – ред.), від Кадирова (лідер Чечні Рамзан Кадиров – ред.).

«Насправді в Росії треба підтримувати тих маргіналізованих представників, які помирають і яких вбивають через режим Путіна… І в тому числі її поїздка слугувала підтримці цих людей, які є прямими жертвами режиму Путіна», – зауважив Лещенко.

Він також додав, що скандал, який виник через поїздку його дружини до Москви, є результатом діяльності «інформаційних кілерів».

«В цій ситуації звичайно нікого не цікавить правда, є можливість для певних інформаційних кілерів, які виконують замовлення олігархів, з якими я воюю останні декілька десятиліть вже… Тому треба, щоб українці дивились на ситуацію хоч трохи критично, і розуміли, що за тією картинкою, яку їм продають ці інформаційні найманці з числа колишніх депутатів, нинішні депутати… Їхня мета зачепити не її, а мене…. А насправді її робота в цьому напрямку заслуговує якнайширшої підтримки», – зазначив Сергій Лещенко.

Нагадаємо, Анастасія Топольська була одним з хедлайнерів арт-заходу під назвою Horovod, який відбувся 8-9 травня в Москві на підтримку ЛГБТ-спільнот Росії та України.

Топольська брала участь у заході під псевдонімом Sheis. На сторінці фестивалю в Instagram про цю роль Топольської розповіли так: «Sheis – альтер его знаменитої Dj Nastia. Ідея народилася після відвідування нею [київської квір-вечірки] Veselka: коли вона вперше туди потрапила, дух свободи самовираження захопив її настільки, що вже на наступному івент в лайнапі Веселки з’явилося загадкове ім’я Sheis».

Back to top button