Україна

Лерос відмовився судитись із Зеленським

За словами народного депутата, оцінку діям президента дадуть громадяни на місцевих виборах

Народний депутат Гео Лерос, якого нещодавно було виключено з парламентської фракції “Слуга народу”, заявив, що не планує подавати заяви до правоохоронних органів щодо захисту честі і гідності через висловлювання Президента Володимира Зеленського на його адресу.

Про це Гео Лерос сказав журналістам біля будівлі Держбюро розслідувань, куди його викликали в якості свідка у справі щодо умисного ухилення від сплати податків, – інформує 1NEWS.

“Я хочу для всіх заявити: у мене є велика повага до Президента України, саме до інституції Президента України, не персонально до Зеленського. Я прошу не плутати ці дві абсолютно різні суті. Тому стосовно подачі (заяви щодо захисту честі і гідності, – ред.) – я не бачу в цьому ніякого сенсу. Весь народ України вже бачить, що коїться в Україні. Тому оцінку його висловлюванням, тому, що він каже, вже дадуть громадяни України на цих місцевих виборах. Я думаю, що це буде гідна відповідь пану Зеленському”, – сказав Лерос.

Народний депутат зазначив, що не користується жодною охороною і не боїться “ні Президента, ні Єрмака (голова Офісу Президента, – ред.), ні їхнього репресивного станка, який вони включили за допомогою Татарова (заступник керівника ОП, який відповідає за правоохоронний напрям, – ред.)”.

“Тому якщо зі мною чи з моєю родиною щось станеться, за це буде нести відповідальність персонально Володимир Зеленський”, – додав Лерос.

Нардеп також додав, що 7 вересня у кафе його знайомої приїжджали 8 силовиків і “намагались в незаконний спосіб отримати записи з камер відеонагляду” за той час, коли там перебував він.

Згодом у юридичній компанії “Міллер” повідомили, що Лероса допитували в якості свідка у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів в значному розмірі).

За словами адвоката нардепа Масі Найєма, податкова перевірка, яка би встановила наявність у Лероса не сплачених податкових зобов’язань, не проводилась. Так само не надходило і жодних повідомлень-рішень від Державної податкової служби щодо необхідності сплати заборгованості.

Адвокат додав, що згідно з електронною декларацією, у 2019 році Лерос заробив приблизно 603 тисячі гривень. Тоді як кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків, станом на 2019 рік, починалася з 2,8 мільйона гривень невиплаченого податку.

Крім того, за словами Найєма, сплатити податок на доходи фізичних осіб при виплаті заробітної плати мало управління справами Апарату Верховної Ради, яке нараховувало Леросу зарплату і у даному випадку виступило податковим агентом.

Як повідомлялося, 1 вересня фракція партії “Слуга народу” у Верховній Раді виключила зі свого складу депутата Гео Лероса.

Сам Лерос заявив, що збирати підписи за виключення його з фракції її очільнику Давиду Арахамії, нібито, наказав Президент Володимир Зеленський після виступу Лероса у парламенті 1 вересня.

У відповідь на це Зеленський заявив: “У мене немає ніяких наказів, у мене немає ніякої реакції на хабарників і зрадників цієї країни. Мені все одно, з якої вони партії”.

Лерос під час виступу з трибуни парламенту 1 вересня розкритикував Зеленського, звинувативши у порушенні передвиборчих обіцянок.

Пізніше народний депутат від “Слуги народу” Данило Гетманцев повідомив, що за виключення Гео Лероса зі складу фракції підписалися близько 200 депутатів фракції.

У березні Лерос опублікував кілька відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака, нібито, обговорює зі співрозмовниками питання призначення на державні посади.

Єрмак звернувся у зв’язку із оприлюдненим відео до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань, оскільки, за його словами, йдеться про сплановану акцію і питання національної безпеки.

ДБР відкрило провадження за заявою Єрмака.

Водночас Президент Зеленський на пресконференції 20 травня назвав “порожньою” справу, пов’язану із цими записами розмов.

Джерело: Укрінформ/Українська правда

Back to top button