Україна

У Маріуполі окупанти марно намагаються знайти лікарів – радник мера


У Маріуполі окупанти марно намагаються знайти лікарів - радник мера

Радник мера вважає таку ситуацію додатковим аргументом за евакуацію з міста будь-якими доступними способами.

У Маріуполі окупанти марно намагаються укомплектувати лікарні медиками: шукають для працевлаштування 62 лікарів, пропонують роботу також медсестрам та санітаркам. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“Маріуполь. Прямо зараз окупанти шукають для працевлаштування 62 лікарів. Першочергово – терапевтів. 62 вакансії по всіх лікарнях міста – хіба це не найкраще підтверджує, що медичну систему Маріуполя паралізовано? А ще майже стільки – санітарок, медсестер. Середня зарплата лікаря близько 7,5 тис. грн на місяць. Однак обіцяють додатковий гуманітарний пакет та неповну зайнятість. Такий собі привілей”, – пише Андрющенко.

Радник мера вважає таку ситуацію додатковим аргументом за евакуацію з міста будь-якими доступними способами.

“Маріупольці, такої кількості медиків немає в місті і взятися їм нізвідки. Ще раз: поки є можливість – евакуюйтеся. Окупаційна влада доб’є вас відсутністю медицини”, – закликає Андрющенко.

Раніше повідомлялося, що у Маріуполі працював московський десант окупантів у білих халатах у кількості 17 осіб. Але на початку липня їх відправили додому, а власних маріупольських лікарів не було. Місто залишалося без лікарів.

Через відсутність швидкої медичної допомоги у місті зростає кількість смертей. Понад два місяці російські загарбники та їхні спільники, самопроголошена влада Маріуполя, блокують нормальний доступ жителів до питної води, достатньої кількості їжі та медикаментів. Люди вмирають від нестачі ліків, іноді хворим доводиться ампутувати ноги через неможливість надати терапевтичне лікування. Ліки продають на вулицях, а не в аптеках, із порушенням усіх норм.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button