Україна

Легалізація зброї – Ігор Гарбарук розкритикував заяву міністра Резнікова – 1News


Фото з відкритих джерел

Сьогодні в Україні купити зброю можна без будь-яких труднощів, констатував гість студії

Заяви міністра оборони України Олексія Резнікова про легалізацію зброї в Україні – це піар, що не має нічого спільного з реальністю. Насправді легалізація зброї може допомогти тільки в одному: якщо щось станеться – грабувати супермаркети. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив член “Економічного дискусійного клубу”, міжнародний експерт, економіст Ігор Гарбарук.

https://www.youtube.com/watch?v=ixc6msZ848U

Гість студії зауважив, що зараз у Києві спостерігається значна самоорганізація населення щодо підготовки до ймовірної ескалації, притім, люди на рівні громад, ОСББ, шкіл тощо роблять набагато більше, аніж влада: прописують, як діяти у різних ситуаціях, зокрема, у разі зникнення мобільного зв’язку тощо. Ігор Гарбарук наголосив, що саме над такими питаннями і потрібно працювати.

“А заяви, як ми маємо вивезти 3-мільйонне місто, хоча, за деякими оцінками, воно вже не 3-мільйонне, а 5-мільйонне, то фізично це взагалі неможливо. Те, що стосується заяви пана Резнікова про зброю, – це просто піар, це просто заяви, які не мають нічого спільного з реальністю. Насправді легалізація зброї може допомогти тільки в одному: якщо, не дай Бог, щось станеться, грабувати супермаркети. Оце тільки для цього ця зброя може використовуватися, в іншому випадку – ні. Думаю, що не відкрию велику таємницю, що зброю на сьогодні в Україні купити – простіше простого. Вона коштує фактично мізерні кошти. За 150-200 доларів ви можете той самий “короткоствол” уже купити”, – сказав Ігор Гарбарук.

1News за темою: На руках в українців – близько пів мільйона одиниць незареєстрованої зброї, – Золотарьов

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в Україні необхідно ухвалити закон, який би регулював обіг зброї, оскільки вона повинна бути легалізована, і люди повинні мати право на її зберігання.

Нагадаємо, ще на початку минулого року Комітет Верховної Ради з питань діяльності правоохоронних органів рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні закон про легалізацію вогнепальної зброї.

Зокрема, законопроєкт пропонував легалізувати такі види цивільної зброї: А – автоматична вогнепальна зброя; В – Гладкоствольна короткоствольна вогнепальна зброя (Травматична); С – вогнепальна зброя; D – довгоствольна вогнепальна гладкоствольна зброя; Е – довгоствольна вогнепальна нарізна і комбінована вогнепальна зброя.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button