Україна

Латвія передає Україні ще 20 авто, конфіскованих за п’яне водіння


Латвія передає Україні ще 20 авто, конфіскованих за п’яне водіння

Машини призначені для військових частин Нацгвардії України, військових частин Міноборони та на інші потреби.

Уряд Латвії вирішив безоплатно передати Україні ще 20 автомобілів, конфіскованих у п’яних водіїв. Загальна попередня ринкова вартість транспортних засобів, що передаються Україні, становить 117 640 євро. Про це повідомляє Delfi.

Машини призначені для військових частин Нацгвардії України, військових частин Міноборони, мультидисциплінарної лікарні міста Долинська Калуського району Івано-Франківської області, центру первинної охорони здоров’я села Писочин Харківської області, військового управління села Виноградове Херсонської області, регіональної адміністрації Мужківка Херсонської області, виконавчого комітету Грушівської сільської ради Дніпропетровської області, військової ради села Малиновського та села Китайгородського Хмельницької області.

Як відомо, у Латвії за керування автомобілем у п’яному вигляді, якщо концентрація алкоголю в організмі перевищує 1,5 проміле, передбачена кримінальна відповідальність та, крім штрафу, конфіскується автомобіль, якщо він належить порушнику.

Нагадаємо, на початку 2023 року Сейм Латвії  підтримав поправки до закону про підтримку цивільного населення України, який створив підстави передавати конфісковані у нетверезих водіїв транспортні засоби у власність України.

Торік Латвія передала Україні понад 270 автомобілів, конфіскованих у нетверезих водіїв, на загальну суму близько 1 мільйон євро.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − ten =

Back to top button