Україна

Кривий Ріг знімає всі обмеження на водоспостачання


Кривий Ріг знімає всі обмеження на водоспостачання

Завдання цього року для Кривого Рогу – повністю перейти на воду з річки Інгулець, зазначив Олександр Вілкул.

У Кривому Розі від завтра знімаються всі обмеження у постачанні води, які діяли після підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це повідомив начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул у Telegram в понеділок, 18 вересня.

“Із завтрашнього дня у місті знімаються всі обмеження щодо водопостачання. Включно з довколишніми селами, які під’єднані до Кривого Рогу. Включно з промисловістю та автомийками”, – зазначив він.

За його словами, міська забудова переводилася з ручного керування на автоматичне весь минулий тиждень. Близько 65% – це вода з Кресівського та Макортівського водосховищ, 35% – з річки Інгулець.

“Три водогони з КРЕСу, які збудував міськводоканал, – це те, що реально врятувало місто в останні 2 місяці. Інакше ні води, ні каналізації не було б взагалі. Але КРЕС – це тимчасове рішення. Води там вистачить лише на декілька місяців. Тому завдання цього року – повністю перейти на воду Інгульця. Агентство з питань відновлення продовжує будівництво ще трьох водогонів до водосховища Південне. Ми вдячні та надаємо всю можливу допомогу”, – підкреслив Вілкул.

Він попередив, що графіків обмеження водопостачання більше немає, але у разі ремонтних робіт можливі локальні проблеми. Після трьох місяців включень/вимкнень знадобиться певний час для балансування системи, попередив очільник МВА.

Водночас Вілкул зазначив, що система теплопостачання на 80% заповнена.

Як відомо, після підриву росіянами Каховської ГЕС без води могли залишитися понад 1 млн жителів Дніпропетровської області.

Почалося термінове прокладання магістральних водогонів в Дніпропетровській області, щоб забезпечити водою Кривий Ріг, Марганець та Нікополь. Їх довжина складає приблизно 90 кілометрів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button