Україна

Київводоканал запевняє, що у столиці вода з-під крана краща за бутильовану

Вода, яку подає АК “Київводоканал”, проходить всі стадії очищення і є безпечною для вживання, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу компанії у Фейсбуці

“Вода, що, подається Київводоканалом, проходить усі необхідні стадії очищення та знезараження, за її якістю постійно слідкують наші фахівці як в процесі водопідготовки, так і у контрольних точках міської мережі. Якість водопровідної води відповідає чинним ДСанПіН (Державні санітарні правила і норми) 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», тому вода з-під крана точно буде чистою та безпечною для здоров’я”, – йдеться у повідомленні.

В компанії заявили, що бутильована вода або та, що продається на розлив, і якою нині частіше користуються для приготування їжі, не очищується належним чином, а виробники не дотримуються необхідних стандартів її виготовлення та не мають відповідних дозвільних документів.

Окрім того, вода, що централізовано подається у домівки киян з водопровідних станцій, має природній склад мінералів, необхідний для організму людини. В той же час, бутильована вода, що є в продажу, у багатьох випадках майже не містить природних солей кальцію й магнію, додали фахівці.

“Систематичне вживання виключно дистильованої або близької до неї води може призвести до низки захворювань, пов’язаних із порушенням водно-сольового балансу організму”, – заявили в АК “Київводоканал”.

Тут уточнили, що 40% води у місті вже знезаражується без хлору, тому така вода ще більш якісна, смачна і не має сторонніх запахів.

 

 

 

 

 

Back to top button