Україна

“Київтеплоенерго” не підвищуватиме тарифи до кінця опалювального сезону

Комунальне підприємство “Київтеплоенерго” не підвищуватиме тарифи на опалення та гарячу воду протягом поточного опалювального сезону. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

За словами Пантелеєва, міська влада розширюватиме програми енергоефективності для житлових будинків, що дозволять зменшити вартість послуг КП “Київтеплоенерго”.

“Наша мета – стримувати вартість за допомогою підвищення енергоефективності на рівні окремих житлових будинків і на рівні всього теплоенергетичного комплексу міста. Шляхом організаційних заходів за півроку зменшено тепловтрати на мережах на 2%, цей показник значно зросте після завершення ремонтної кампанії та позитивно позначиться на економіці теплопостачальної компанії “Київтеплоенерго”.

Пантелеєв додав, що паралельно міська влада розвиває програми співфінансування заходів енергоефективності в житлових будинках.

Нагадаємо:

КП “Київтеплоенерго”, яке надає послуги опалення і гарячого водопостачання у столиці, ініціювало підвищення тарифів на виробництво теплової енергії з 1 січня 2020 року на 30%.

Згідно з проектом, тарифи на виробництво теплової енергії для населення пропонують підняти з нинішніх 964,19 грн./Гкал  до 1 250,01 (+29,64%), для релігійних організацій з 985,02 грн./Гкал до 1 408,95 грн./Гкал (+43,04%) для бюджетних установ з 984,67 грн./Гкал  до 1 155,35 грн./Гкал  (+17,3%) та для інших споживачів з 984,12 грн./Гкал до 1 168,99 грн./Гкал (+18,79%).

9 жовтня прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабмін наразі не планує підвищувати тарифи на опалення.

У КМДА у свою чергу заявили, що до кінця року тарифи на опалення для населення змінюватися не будуть.

Back to top button