Україна

Київський завод “Більшовик” продадуть за понад мільярд гривень

Дату аукціону комісія визначить найближчим часом

АТ “Перший київський машинобудівний завод” (ПКМЗ, колишній завод “Більшовик”) буде виставлений на приватизаційний аукціон зі стартовою ціною 1,39 млрд грн, яку затвердив Кабінет міністрів.

Про це повідомив глава Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко, – інформує 1NEWS.

“Сьогодні Кабінет міністрів України ухвалив умови його приватизації. Як то кажуть, тепер справа за малим (не дуже) – знайти разом із представником Big-4, KPMG Україна, інвесторів для цього активу”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Сенниченка, дату аукціону комісія визначить найближчим часом.

“Досвід попередніх конкурсів, які проводив ФДМУ, дозволяє впевнено прогнозувати, що на фінальному табло ми побачимо значно більшу цифру”, – написав глава ФДМ.

Він нагадав, що завод був заснований у 1881 році, коли швейцарський підприємець Яків Гретер купив близько 4,4 га землі на Шулявці в Києві, і через півроку тут з’явилося нове підприємство – Київський чавуноливарний і механічний завод.

“Протягом наступних понад сто років завод змінював масштаби виробництва, профіль, назву, і відчував карколомні трансформації – від беззастережного флагмана промисловості до закинутої технічно застарілої ділянки”, – написав Сенниченко, додавши, що, можливо, підприємство знову зацікавить якогось швейцарського інвестора.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button