Україна

Київський суд дозволив арештувати Поклонську

В Україні Поклонську підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або ж на захоплення держвлади

Київський апеляційний суд дозволив затримання колишньої так званої “прокурорки” анексованого Росією Криму Наталії Поклонської, яку підозрюють у державні зраді.

Про це інформує 1News.

27 вересня 2021 року Шевченківський районний суд Києва відмовив Офісу генерального прокурора у наданні дозволу на затримання Поклонської для розгляду обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами апеляційного розгляду ця ухвала суду скасована, а затримання Поклонської дозволено.

В Україні Поклонську підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або ж на захоплення держвлади, у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, у держзраді,  а також у створенні чи керівництві злочинною спільнотою або організацією та участі у ній.

Санкції відповідних статей Кримінального кодексу передбачають позбавленням волі на строк від п’яти до 12 років з можливою конфіскацією майна.

Нині Поклонська перебуває під санкціями України, Європейського Союзу, США, Канади та Японії. У жовтні 2021 року президент РФ Володимир Путін призначив її послом Росії в Кабо-Верде.

У відповідь на це в українському міністерстві закордонних справ заявили, що Поклонській не вийде “сховатися навіть у Африці”. Тоді речниця МЗС Росії Марія Захарова сказала, що Поклонська “має дипломатичний імунітет”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button