Україна

Київський апеляційний суд звільнив з-під варти Цемаха: його можуть обміняти на Сенцова

Цемаху змінили запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання

Київський апеляційний суд звільнив з-під варти фігуранта у справі про катастрофу малайзійського Boeing рейсу MH17 Володимира Цемаха.

Так, Цемаху змінили запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання, – інформує 1NEWS.

Додамо, ім’я Цемаха, затриманого в червні цього року співробітниками Служби безпеки України, називали серед тих, кого Україна може обміняти з Росією.

Спільна слідча група у справі про катастрофу малайзійського літака Boeing 777 в 2014 році має намір допитати арештованого раніше Цемаха.

Раніше у мережі журналісти оприлюднили відео за 2015 рік, на якому один з бойовиків – Цемах, розказав, що ховав ЗРК “Бук”.

Видача Цемаха була умовою включення в обмінний фонд режисера Олега Сенцова.

За словами “інформованого співрозмовника в Києві”, в середині літа, коли йшла робота над складанням і узгодженням списків по обидва боки, українська сторона викреслила Володимира Цемаха зі свого переліку. Цемах був у списку під номером 34. Саме після того як він випав, заговорили про формулу обміну “33 на 33”.

Москва, за словами джерела, вчинила дзеркально: з російського списку вибув режисер Олег Сенцов.

Пізніше сторони повернулися до обговорення питання про включення обох в списки – більш того, кількість людей, які підлягають обміну з обох сторін, може вирости.

Джерело: УНН
Back to top button