Україна

Київського підприємця звинувачують в ухиленні від сплати податків на 5 мільйонів гривень

Зокрема, у деклараціях з плати за землю за 2017 та 2018 роки відображено завідомо неправдиві відомості та занижено річну орендну плату за землю

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податку у великих розмірах, а також службового підроблення.

За даними слідства, директор підприємства, яке орендувало у Київської міської ради ділянку у Дарницькому районі столиці та звело на ній житловий комплекс, ухилився від сплати земельного податку, – інформує 1NEWS.

Зокрема, у деклараціях з плати за землю за 2017 та 2018 роки відображено завідомо неправдиві відомості та занижено річну орендну плату за землю.

Відтак, підприємством не сплачено земельний податок на загальну суму понад 5 млн грн, в результаті чого завдано збитків бюджету міста Києва.

Наразі встановлюються інші особи, причетні до ухилення підприємством від сплати податків під час оренди земельної ділянки територіальної громади міста Києва.

Джерело: Офіс генпрокурора

Back to top button