Україна

Київські чиновники вивезли родичів за кордон, використавши дітей-сиріт


Київські чиновники вивезли родичів за кордон, використавши дітей-сиріт

Прокуратура розслідує незаконний виїзд за кордон осіб під приводом супроводу дітей-сиріт під час евакуації до Німеччини.


Прокуратура після заяви Офісу омбудсмена розпочала розслідування щодо незаконного виїзду за кордон родичів керівництва Служби у справах дітей. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури в четвер, 4 липня. 
 
Розпочато кримінальне провадження за фактами, викладеними уповноваженим Верховної Ради з прав людини про незаконний виїзд за кордон осіб у березні 2022 року під приводом супроводу дітей-сиріт під час евакуації до Німеччини.
 
В межах кримінального провадження перевірятиметься інформація, поширена Офісом омбудсмена, про те, що посадовці Служби у справах дітей та сімʼї Києва та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 Києва організували виїзд за кордон кількох осіб, у тому числі своїх родичів, під виглядом працівників закладів, що супроводжують дітей під час евакуації за кордон.
 
Також буде перевірено інформацію про те, що жоден із супроводжуючих, опинившись за межами держави, не повернувся до України.
 
Досудове розслідування проводиться за ознаками статті Незаконне переправлення через державний кордон осіб призовного віку за попередньою змовою групою осіб.
 
Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що київські чиновники могли відправити своїх близьких родичів за кордон під виглядом супроводжуючих для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нагадаємо, за даними ДПСУ, останнім часом стало більше спроб нелегально перетнути кордон. Чоловіки готові платити “перевізникам” від трьох до 20 тисяч доларів.

Актор Руслан Ханумак виїхав з України до США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − 2 =

Back to top button