Україна

Київська обласна рада змінила керівника: її очолила дружина нардепа від «Слуги народу»

Київська обласна рада проголосувала за відставку свого голови, депутата від «Слуги народу» Олександра Склярова. За це рішення проголосували 59 депутатів із 60 присутніх, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення ЗМІ та Телеграм-каналів.

 

Також у відставку відправили двох заступників голови Київської обласної ради – Марину Сапожко та Валерія Ксьонзенка.

В той же час новим главою Київської обласної ради обрали Наталію Гунько. Її кандидатуру підтримали 58 депутатів.

Зазначимо, що Наталія Гунько є дружиною народного депутата від «Слуги народу» Анатолія Гунько, який в жовтні 2020года виграв довибори до Верховної Ради у Олега Ляшка.

Політичні Телеграм-канали називають Склярова, якого звільнили з посади голови Київської обласної ради, «людиною Олександра Дубінського», якого вигнали з фракції «Слуга народу» у Верховній Раді після потрапляння до санкційного списку США і у якого забрали керівництво київським осередком «Слуги народу».

На офіційному сайті Київської обласної ради до вечора 27 квітня немає новини про зміну керівництва. У відповідному розділі керівником Київської облради все ще зазначений Скляров.

Додамо, що хоча Анатолій Гунько виграв вибори до Верховної Ради по чернігівському округу, він добре відомий у Броварах Київської області, де його називають адвокатом скандального забудовника Віктора Поліщука.

Зазначимо, що звільнена сьогодні заступниця голови Київської обласної ради Марина Сапожко є дружиною чинного мера Броварів Ігоря Сапожка, якого також пов`язують із забудовником Поліщуком.

Back to top button