Україна

Київ закликав заборонити символіку РФ на акціях у Німеччині

Київ закликав заборонити символіку РФ на акціях у Німеччині

Фото: dpa

Проросійська акція у Штутгарті

Демонстрація російської символіки на акціях у ФРН не має нічого спільного зі свободою думки, а є “уславленням варварської агресії” у самому центрі Європи, переконаний посол України у ФРН Андрій Мельник.

Посол України у ФРН Андрій Мельник закликав заборонити російські прапори та інші державні символи РФ на проросійських акціях у Німеччині. “Використання всіх офіційних символів держави-агресора – як-от російський прапор – має бути заборонено законом доти, доки Росія веде цю війну на винищення проти українського народу”, – сказав Мельник в інтерв’ю інформагенції dpa, оприлюдненому в неділю, 10 квітня.

Демонстрація російської символіки не має нічого спільного зі свободою думки, а є “уславленням варварської агресії” у центрі Європи, переконаний український дипломат. Тож він проведе “дуже конкретні переговори” з урядом Німеччини щодо цього, запевнив Мельник. “Я взагалі не розумію, чому німецькі політики заплющують на це очі”, – сказав він.

“Якщо хтось виходить на демонстрацію з російським прапором, то він автоматично підтримує державу, що веде війну на винищення проти України та нашого цивільного населення”, – аргументував український посол.

Останнім часом у кількох містах Німеччини пройшли проросійські акції. Приміром, 9 квітня вулицями Штутгарта проїхав довгий кортеж автомобілів із безліччю російських прапорів на капотах. Головним гаслом автопробігу було “Проти дискримінації російськомовних”. Демонстранти вимагали “зупинити русофобію” та виступали “проти дискримінації російськомовних дітей у школах”.

В одному з округів Німеччини відмовилися від літери Z на номерах авто

Минулої неділі, тобто в день, коли стало відомо про звірства російських військових у Бучі, аналогічний автопробіг у Берліні викликав хвилю обурення.

Джерело: Українська служба DW


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button