Україна

Київ вимагає позбавити нейтрального статусу російську спортсменку Смірнову


Київ вимагає позбавити нейтрального статусу російську спортсменку Смірнову

На Чемпіонаті світу з фехтування українська спортсменка Ольга Харлан після перемоги над росіянкою Анною Смірновою відмовилася потиснути руку суперниці.

Україна вимагає від Міжнародної федерації фехтування (FIE) позбавити російську спортсменку Анну Смірнову нейтрального статусу, що був їй наданий раніше. Про це у суботу, 29 липня, йдеться у заяві Національної федерації фехтування України.

В українській федерації заявили, що активність Смірнової в Instagram доводить, що вона насправді не є нейтральною до війни на території України.

“Активність Смірнової в Instagram, де вона відкрито демонструє вербальну і невербальну підтримку російської армії, яка є символом і реалізатором агресії проти України, свідчить, що вона аж ніяк не нейтральна спортсменка і ніколи не була такою”, – наголошується в заяві федерації.

В українській федерації підкреслили, що це вже не перший випадок порушення росіянами свого нейтрального статусу на спортивних змаганнях. Раніше федерація зверталася до FIE з доказами порушення іншої російської фехтувальниці Валерії Кобзєвої. У підсумку її було позбавлено нейтрального статусу.

Відзначимо, що саме через Смірнову розгорівся скандал з українською спорстсменкою Ольгою Харлан. Саме через провокацію цієї росіянки дискваліфікували українку. 

Причиною повокації з боку Смірнової стало те, що після перемоги над нею, українська спортсменка відмовилася потиснути їй руку. Після цього  росіянка майже годину залишалася на манежі та вимагала покарати Харлан. Спочатку їй відмовили та навіть призначили наступну суперницю для Харлан, однак невдовзі FIE дискваліфікувала українку.

Виконавчий комітет Міжнародної федерації фехтування (FIE) скасував дискваліфікацію української шаблістки Ольги Харлан. Тепер вона зможе виступити на чемпіонаті світу. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button