Україна

Київ увійшов в топ-сто найзеленіших міст світу

Українська столиця увійшла в топ-сто найзеленіших міст світу, де зайняла соте місце. Про це йдеться на сайті Husqvarna Urban Green Space Index( HUGSI), який проаналізував 155 міст світу, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

Згідно з підрахунками порталу, в Києві 44% зелених насаджень, з яких 40% займають дерева, а решта – трава. Ще 8% водного середовища. На одну людину, яка проживає в Києві, припадає 82,3 кв. метра зелених насаджень. HUGSI брали для розрахунків офіційну статистику населення.

Київ опинився між американським містом Філадельфія, яке на 99 місці, і містом Південно-Африканської Республіки Кейптауном (101 місце).

Перше місце посів місто Шарлотт (Північна Кароліна, США). Там 68% зелених насаджень, з яких 55% дерев. На одну людину, що проживає в Шарлотт, припадає до 560,1 кв. метрів зеленої зони.

В кінці рейтингу – Дубаї (ОАЕ), Карачі в Пакистані, на останньому місці – столиця Перу Ліма.

Нагадаємо, Асоціація незалежних дослідницьких агентств Gallup International опитала в 42 країнах 38 709 осіб і за результатами опитування визначила, що найщасливішою країною в 2020 році виявився Киргизстан. Там себе вважають щасливими 85% жителів. Україна в цьому рейтингу опинилася лише на 38-му місці.

Back to top button