Україна

Киянам повертатимуть кошти за пересадки через закриту “синю” гілку метро


Киянам повертатимуть кошти за пересадки через закриту синю гілку метро

З сьогоднішнього дня запрацює система компенсації поїздок через вимушені пересадки на станції метро Либідська. Проїзд буде коштувати не більше 8 гривень.

Кияни, які змушені здійснювати пересадку на автобуси чи тролейбуси через закриті шість станцій “синьої” гілки метро, від сьогодні, 18 грудня, отримуватимуть компенсації. Про це повідомив Київпастранс.

Зазначається, що з сьогоднішнього дня запрацює система компенсації поїздок через вимушені пересадки на станції метро Либідська. Проїзд буде коштувати не більше 8 гривень. Компенсація діятиме, доки триватиме ремонт між станціями Деміївська та Либідська.

“Вартість залишиться такою ж, як до ремонту “синьої” гілки. Місто компенсує проїзд у тимчасових маршрутах №№ 2-М, 60, 43-К та додаткові поїздки у метро на “синій” гілці”, – йдеться у повідомленні.

Компенсація діє для пластикової та цифрової карти та QR-квитків, створених з поїздок. Карту потрібно валідувати у наземному транспорті та метро під час кожної пересадки, як зазвичай. Поїздки за вимушені пересадки повертаються на карту наступної доби.

До прикладу, якщо ви скористалися автобусом 2-М з Теремків до Либідської, а потім доїхати у центр на метро – то одна з двох витрачених поїздок повернеться на карту. Ця система буде діяти навіть якщо буде зроблено дві або три вимушені пересадки. Однак час у дорозі має бути, для того щоб компенсація спрацювала, час у дорозі не має перевищувати дві години.

Нагадаємо, рух поїздів між станціями метро Деміївська та Теремки у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button