Україна

Киян попередили про зростання тарифів на воду

Витрати за споживанні в середньому 6,5 куб. м холодної води піднімуться на 32,50 гривень – Київводоканал, інформує 1news з посиланням на пресслужбу підпритємства.

Скоригують тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для 45 водоканалів. У тому числі й для Києва.

Зазначається, що 22 грудня 2021 року НКРЕКУ на своєму засіданні ухвалила рішення ухвалити постанову Про внесення змін до постанови Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 р. № 1141 та встановити тарифи на централізоване водопостачання у розмірі 30,384 грн/м³ з ПДВ.

Перегляд тарифів Комісією зумовлений збільшенням витрат на електроенергію, витрат на теплоенергію, витрат на природний газ, що забезпечують технологічний процес та підтримання робочого стану основних засобів для безперебійної роботи водопровідної та каналізаційної систем, витрат на податки та збори у зв’язку з підписанням Закону України “Про внесення змін до податкового кодекс України та інші законодавчі акти України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Повідомляється, що встановлення НКРЕКУ тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення зумовить зростання тарифів на 5,00 грн (з ПДВ), або становитиме загалом 30,38 грн за 1 м³ (в т.ч. ПДВ 5,06 грн), них – централізоване водопостачання 16,164 грн/м³ з ПДВ, централізоване водовідведення 14,22 грн/м³ з ПДВ.

Витрати на середньостатистичну сім’ю, яка протягом місяця споживає в середньому 6,5 куб. м холодної води, піднімуться на 32,50 грн.

Back to top button