Україна

Китаєць та білоруси планують купити завод в Україні

Основним видом діяльності АТ "Козелецький льонозавод" у держреєстрі зазначені підготовка та прядіння текстильних волокон, проте в останні роки підприємство здавало в оренду основні засоби

Громадянин Китаю Чжу Хаотянь, який тимчасово проживає в Мінську, і білоруський виробник теплоізоляційних плит “ІСТПС” (ТМ “Істплекс”) мають намір спільно придбати 82,285% акцій ПрАТ “Козець” (смт. Козелець Чернігівської області).

Зокрема, Чжу Хаотянь планує придбати 59,775% акцій, а “ІСТПС” – 22,51%, – інформує 1News.

Місцем тимчасового перебування Чжу Хаотяня в Україні вказано готель “Софіївський Посад” (Софіївська Борщагівка).

За даними Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) станом на третій квартал 2021 року, серед акціонерів ПрАТ “Козелецький льонозавод” – громадяни Росії Павло Буїнов та Андрій Козлов, яким спільно належить 22,51% акцій (по 11,2551% кожному ), а також громадянки України Наталія Лешкова (24,7239%) та Ірина Донченко (12,3597%).

Основним видом діяльності АТ “Козелецький льонозавод” у держреєстрі зазначені підготовка та прядіння текстильних волокон, проте в останні роки підприємство здавало в оренду основні засоби.

У 2019 році виторг підприємства склав 2,4 млн грн (роком раніше – 1,18 млн грн), чистий прибуток – 0,55 млн грн (0,22 млн грн). У 2020 році льонозавод отримав збиток у розмірі 0,36 млн грн, який планувалось покрити за рахунок прибутку наступних років.

Підприємство створено у 1972 році та приватизовано у 1996 році. За інформацією у фінзвітах підприємства в НРКЦПФР, в умовах ринкової економіки фінансовий стан підприємства значно погіршився, основні засоби, що дозволяли випускати льоноволокно, було продано для погашення боргів перед бюджетом. 

Джерело: БізнесЦензор

Back to top button