Україна

Киянка отримала платіжку з майже 53 тисячами гривень до оплати

Мешканка Києва Світлана Терещенко опублікувала фотографію незвичайної платіжки, згідно з якою їй необхідно заплатити за опалення квартири в січні 53 тис. гривень. Знімок Терещенко опублікувала на своїй сторінці у Facebook, передає 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

Світлана попросила своїх друзів і підписників у соцмережі поділитися порадами щодо того, куди звертатися з цією проблемою.

За словами киянки, за перший місяць 2020 року їй нарахували в 26 разів більше газу, ніж вона спожила.

“Хтось стикався з вартістю опалення 355 грн за м. кв.? Квартира 4-кімнатна спожила, за підрахунками КТЕ, в січні 39 Гкал! Лічильник є, але поки не опломбований. Реальне споживання 1.5 Гкал! До оплати майже 53 тис. грн. Поділіться досвідом, що з цим робити?”, – пише Світлана.

Як повідомлялося, Олександру Шовковському прийшла платіжка за газ на 700 грн, хоча газу у нього в квартирі немає з 2016 року.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Кабінет міністрів вніс зміни до постанови, які регулюють правила надання послуг опалення та правила постачання теплової енергії. Завдяки цим змінам суми в платіжках за послуги теплопостачальних підприємств будуть залежати від ринкової ціни на газ.

Back to top button