Україна

Китайці збудують в Україні завод з виробництва безпілотників

Будівництво заводу обійдеться, за попередніми розрахунками близько $75 млн

Світовий лідер в галузі безпілотних літальних апаратів і технологій аерофотозйомки SZ DJI Technology Co. (Китай) починає будівництво заводу з виробництва своїх БПЛА в Україні.

Будівництво заводу обійдеться, за попередніми розрахунками близько $75 млн, – повідомляє 1NEWS з посиланням на InVenture.

Підготовчі будівельні роботи на об’єкті, загальна площа якого складе близько 200 тис. кв. км, почалися ще в листопаді 2020 року. Сам об’єкт розташований в передмісті Ужгорода, на території села Тарнівці, в декількох кілометрах від державного кордону України.

За словами керівника SZ DJI Technology Co., Ltd Ван Тао (Frank Wang Tao), вибір України зумовлений вигідним географічним розташуванням, невисоким рівнем заробітної плати і економічними реформами уряду, який взяв курс на цифровізацію країни і режим максимального сприяння інвестиціям.

Ван Тао додав, що компанія має намір продавати дрони, як в Україні, де є стабільний попит на професійні системи безпілотних літальних апаратів для сільського господарства, так і в країнах Східної, а згодом і Західної Європи.

В першу чергу на заводі будуть орієнтуватися на збірку (виробництво компонентів, як і раніше, залишиться в Китаї) аграрних дронів, зокрема моделі DJI Agras T20.

Завод планується запустити у 2022 році, а в другій половині 2023 року вийти на виробничу потужність з виготовлення 40 тисяч дронів в місяць.

Будівництво заводу забезпечить додаткові 1200 робітників місць для жителів Закарпатської області.

Back to top button