Україна

Китай повідомив про “дружні” переговори у Києві


Китай повідомив про дружні переговори у Києві

Лі Хуей відвідав Київ в межах другого раунду човникової дипломатії із просування політичного врегулювання “української кризи”.

Представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей провів “відверті та дружні” переговори з українськими високопосадовцями у Києві. Про це повідомило МЗС КНР у п’ятницю, 8 березня.

У відомстві зазначили, що Лі Хуей прибув до Києва в межах другого раунду човникової дипломатії із просування політичного врегулювання “української кризи”.

“Спеціальний представник Лі Хуей провів у Києві відверті та дружні переговори з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, першим віцепрем’єр-міністром та міністром економіки Юлією Свириденко та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою щодо китайсько-українських відносин та української кризи”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на зустрічі були присутні посол Китаю в Україні Фань Сяньжун та посол України в КНР Павло Рябікін.

За інформацією МЗС, того ж дня Лі Хуей завершив поїздку й увечері відбув потягом із Києва.

У свою чергу Офіс президента повідомив, що напередодні відбувся брифінг під головуванням Андрія Єрмака щодо безпекової ситуації в Україні та інших питань для делегації КНР на чолі з Лі Хуеєм.

Китайську делегацію поінформували про ситуацію на полі бою, функціонування зернового коридору, повернення військовополонених, захист прав цивільних заручників і повернення депортованих Росією українських дітей.

Також Єрмак розповів про заходи з реалізації Формули миру та про підготовку до першого Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії. Очільник ОП наголосив на важливості якомога ширшої підтримки всіма країнами світу Української формули миру.

Нагадаємо, Україна запросила лідера КНР Сі Цзіньпіна на Саміт миру у Швейцарії за запропонованою раніше Формулою миру.

У свою чергу очільник МЗС КНР Ван Ї заявив, що Китай виступає за проведення міжнародної мирної конференції по “кризі в Україні”, яку свого часу визнають і Москва, і Київ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button