Україна

Кириленко розповів про ситуацію з опаленням у Донецькій області


Кириленко розповів про ситуацію з опаленням у Донецькій області

Більшість людей із прифронтових населених пунктів уже поїхали до центру чи на захід України.

Взимку на Донеччині буде складно. В 11 громадах регіону, які розташовані вздовж лінії фронту, цієї зими не буде опалення. Про це у четвер, 17 листопада, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі телемарафону.
 
Він зазначив, що частину людей, які проживають у багатоповерхівках, які з тих чи інших причин не можуть залишити область, буде переміщено до приватного сектору.
 
“Людям навіть у таких найскладніших умовах запропоновано пересуватися вглиб області, місця для цього відповідні передбачені”, – додав голова ОВД.
 
Кириленко повідомив, що у громадах, де не буде опалення, буде обладнано пункти обігріву.
 
“Влада області вже виділила кошти для закупівлі металевих печей, там, де є необхідність та можливість їх встановити. Крім того, виділено та розподілено субвенції між громадами, які спрямують на закупівлю людям дров на зиму”, – поінформував він.
 
Глава Донецької ОВА зазначив, що більшість людей із прифронтових населених пунктів уже поїхали, оскільки ворог продовжує застосовувати в області тактику випаленої землі.
 
Зазначимо, голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав мешканців багатоповерхових житлових будинків на зиму виїхати за місто через погіршення ситуації з енергопостачанням. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button