Україна

У Польщі поки не знають, звідки було запущено ракету, що впала у Переводіві


У Польщі поки не знають, звідки було запущено ракету, що впала у Переводіві

Слідство має докази з камер прикордонників, але на них не показано із стовідсотковою достовірністю, звідки було випущено ракету.

 
Дані, які зібрало слідство у справі вибуху ракети у польському присілку Переводів, поки що не дозволяють точно встановити, звідки було випущено ракету, заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, перебуваючи з візитом у Фінляндії, повідомляє Польське радіо.
 
Під час прес-конференції у Гельсінкі главу польського уряду запитали про результати розслідування вибуху ракети у Переводіві, зокрема, чи визнає українська сторона, що це була їхня ракета.
 
“Ми цього ще не знаємо. Хай над цим працюють фахівці, слідчі. Ми запросили до розслідування експертів з українського боку, а також міжнародних, з НАТО, американських”, – сказав Моравецький.
 
Він додав, що слідство має “докази з камер прикордонників, але вони не показують зі стовідсотковою достовірністю, звідки було випущено ракету”. “Потрібно продовжувати збирати докази, розслідування триватиме деякий час”, – додав він.
 
Прем’єр Польщі запевнив, що Варшава прагне повної прозорості розслідування. “Особливо ми хочемо, щоб наші українські друзі і партнери були впевнені, що результат розслідування буде доведеним. Тому ми запросили їх до розслідування”, – сказав він.
 
Нагадаємо, вибух у Переводіві стався вдень 15 листопада, невдовзі після початку масштабного ракетного удару РФ по Україні, через що у Польщі скликали засідання Ради нацбезпеки.
 
Спочатку припускали, що на Переводів впала російська ракета, і неофіційно повідомляли, що ракет могло бути дві. Пізніше повідомили, що, за попередніми висновками польських та американських експертів, найімовірніше – це була ракета з української системи протиповітряної оборони.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button