Україна

Зеленський зустрівся з міністром оборони Нідерландів


Зеленський зустрівся з міністром оборони Нідерландів

Президент поінформував Кайсу Оллонгрен про поточну ситуацію на фронті та актуальні потреби ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч у Києві з міністром оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен. Про це повідомила пресслужба глави держави у середу, 20 березня.

Зеленський наголосив на важливості візиту Оллонгрен також і до Дніпра, де нідерландська делегація мала змогу побачити руйнівні наслідки повітряного терору Росії.

“Вдячні уряду Нідерландів на чолі з прем’єр-міністром, парламенту та суспільству за всю підтримку та важливі рішення для України. Ми підписали досить потужний документ у сфері безпеки між країнами”, – сказав Зеленський, наголосивши на зафіксованому в ньому пункті про військову допомогу Україні на 2 млрд євро у 2024 році.

Президент також відзначив провідну роль Нідерландів у функціонуванні міжнародної авіаційної коаліції та висловив подяку нідерландському уряду за важливе рішення про передачу Україні винищувачів F-16.

Зеленський поінформував співрозмовницю про ситуацію на фронті та актуальні потреби ЗСУ. Особливу увагу було приділено посиленню системи ППО, забезпеченню артилерією, бронетехнікою та БПЛА, зокрема в межах спільних проєктів.

Також обговорювалася подальша реалізацію євроатлантичних прагнень України.

Нагадаємо, на початку березня Нідерланди анонсували новий пакет допомоги Україні. У нього увійдуть десантні катери, а також понад 100 млн євро на снаряди.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button